Ny megazoom-kamera från Pentax med 26X optisk zoom och vridbar LCD

Ny megazoom-kamera från Pentax med 26X optisk zoom och vridbar LCD

 

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. presenterar nya PENTAX X-5. Tack vare en 26X optisk zoom klarar den allt, från vidvinkel till långt tele. En verklig allround-kamera.

Huvudfunktioner

1. Optisk zoom på hela 26X med 22.3mm vidvinkel 
I den kompakta kameran ryms en optisk zoomlins motsvarande en brännvidd från 22.3mm till 580mm (i 35mm format). Detta tillsammans med 1cm Makroläge, som låter fotografen ta närbilder bara en centimeter från motivet,  ger en snabb, enkel fotografering i nästan alla situationer. Den har också en Intelligent Zoomfunktion, som utökar kamerans zoom till ungefär 187.2 gånger (brännvidd 4,174mm i 35mm format) utan att kompromissa särskilt mycket med bildkvaliteten.

2. Bakgrundsbelyst CMOS-sensor för optimal bildkvaliteten vid fotografering i svagt ljus
X-5 har en bakgrundsbelyst CMOS-sensor. Med dess känslighet på ISO 6400, 16 megapixel och den nya snabbare processorn, ger den en enastående bildkvalité med mycket lite brus. Utöver detta finns det unika nattläget för handhållen fotografering, som hjälper användaren att få skarpa nattbilder genom att ta flera bilder samtidigt och sedan baka ihop dem till en bild.

3. Dubbelt bildstabiliserings-system för skarpa bilder
Det dubbla bildstabiliserings-systemet kombinerar Pentax egenutvecklade  sensor-shift  SR (Shake Reduction) system med ett digitalt SR läge, för att kompensera för kameranskakningar ännu mer effektivt. Det här hybridsystemet ger användaren skarpa bilder även under svåra förhållanden, som t.ex. vid användning av långa brännvidder eller vid dåliga ljusförhållanden.

4. Stor, vridbar LCD skärm
X-5 är utrustad med en stor 3.0”, högupplöst LCD skärm med 460,000 pixlar. Dess vridbara konstruktion ger användaren möjlighet att vinkla skärmen uppåt och nedåt. Bilderna och menyerna visas på skärmen för att användaren snabbt och enkelt ska kunna titta på sina bilder och ändra inställningarna på kameran.

5. Elektronisk sökare med dioptrijustering för tydlig bild av motivet även i starkt solljus
X-5 har också en elektronisk sökare, vilket är praktiskt vid fotografering av motiv i starkt motljus eller när fotografen behöver ett stabilare grepp om kameran. Dioptrijusteringen ger användaren en bra bild av motivet samtidigt som den minimerar tröttheten i ögat under långa fotosessioner.

6. Full-HD videoinspelning
Videofilmning i Full-HD i H.264 format. Användaren kan filma högupplösta filmklipp (1920 x 1080 pixlar med16:9 bildförhållande) med en bildfrekvens på 30 bilder per sekund. Den har även kreativa uppspelningsfunktioner, High-speed Movie mode** för slow-motion uppspelning och Time-lapse Movie mode**. En mikro-HDMI terminal (Typ D) finns på kamerahuset för att kunna spela video på externa enheter.

** I dessa lägen är upplösningen begränsad till   640 x 480 pixlar.

7. Drivs av AA-batterier
Eftersom X-5 drivs av fyra AA-batterier, som enkelt kan köpas nästan överallt i världen, behöver man inte oroa sig över att batteriet ska ta slut. Tack vara dess strömsnåla utformning kan X-5 ta ungefär 330 bilder* med en uppsättning alkaline-batterier. Dessutom finns möjligheten att anvädna Lithiumbatterier som klarar kyla bättre än några andra batterier.

* Uppmätt under testförhållanden enligt CIPA standard.

8. Användarvänligt
I automatisk bildläge väljer kameran lämpligt motivprogram. Det finns till och med Automatisk Makro funktion, som automatiskt ändrar fokusläge till Makro när det är kort avstånd till motivet.

9. Övriga funktioner

  • Fjärrstyrning via valbar Pentax fjärrkontroll
  • Snabb seriebildstagning på upp till 10 bilder per sekund, maximalt 30 bilder per fotosekvens.
  • 12 digitala filter inklusive Miniatyr och Leksakskamera för att ge kreativa inslag på bilderna.
  • Flera bildbehandlingsverktyg inklusive Stretch filter, Small Face filter och Collage funktion.
  • Tre olika bildförhållanden (4:3, 16:9 och 1:1)
  • Bildvisning, redigering och arkivering medföljer: MediaImpression 3.5 för Pentax (Windows version kompatibel med Windows 7) och MediaImpression 2.1 för Pentax (Macintosh version kompatibel med Mac OS X 10.7)
  • Kompatibelt med Eye-Fi trådlöst LAN SD minneskort

Pris och leverans
Kameran börjar levereras under September och kommer att kosta Ca: 2295:- inkl moms.

    



2012-08-23
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt