Upplev Nikons helt nya DL-serie med premiumkompaktkameror

Upplev Nikons helt nya DL-serie med premiumkompaktkameror

 

 

 

 

Nikon utmanar premiumsegmentet på kompaktkameramarknaden med en helt ny serie som hjälper fotografer som alltid är redo med avtryckaren att ta perfekta bilder, varje gång. Legendarisk NIKKOR-optik och kraftfull Nikon-teknik gör att Nikons DL-premiumkompaktkameror levererar fantastisk bildkvalitet samtidigt som man enkelt delar med sig av sina bilder via Nikon’s app SnapBridge..


Det finns tre modeller i den helt nya serien: Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 och Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Samtliga kameror har ett NIKKOR-zoomobjektiv vars optik motsvarar den vi hittar i Nikons D-SLR-objektiv, samt en snabb sensor i CX-format på en tum. Oavsett vilken av Nikons DL- kameror fotografen väljer går det att ta stillbilder på 20,8 megapixlar i JPEG-format eller NEF (RAW)- format och filma i 4K/UHD med 30p/25p.


Alla premiumkompaktkameror i Nikons DL-serie har också Nikons hyllade avancerade hybrid-AF-system för blixtsnabb motividentifiering. EXPEED 6A-bildprocessorn med hela fyra processorer är motorn bakom kamerornas höga bildhastighet: upp till fantastiska 60 bps med fokus låst från första bilden eller upp till 20 bps med kontinuerlig AF. Nikons system för Dual Detect Optical VR (vibrationsreducering) identifierar och korrigerar skakningar mer effektivt, och alla kameror har snabba start- och svarstider.


Dessutom har alla kameror en tillbehörsko som följer ISO 518 och som är kompatibel med olika typer av tillbehör, däribland Nikons berömda D-SLR-blixtar. Det finns även särskilda tillbehör för Nikon DL, som den lutbara elektroniska sökaren DF-E1 (EVF) med ögonsensor. Den ger en tydlig informationsdisplay med hög kontrast. Fotografer som är vana vid Nikons D-SLR-kameror kommer dessutom att känna igen kontrollerna, rattarna och menyerna. Självklart har objektivhuset på alla kameror guldringen som har blivit NIKKORs kännetecken.


Ines Bernardes, produktchef för Nikon DL på Nikon Europe säger: ”Nikons intåg på marknaden för premiumkompaktkameror med tre kraftfulla kameror är goda nyheter för fotografer som alltid vill ha bästa möjliga kvalitet. Upplösningen och renderingen hos NIKKOR-objektiven är helt enkelt otrolig. Alla kameror i serien kännetecknas av ett kompakt format och snabbahet, så man kan välja en kamera precis som man väljer objektiv: välj en brännvidd som passar din fotograferingsstil eller typen av situationer du stöter på.


Kompakt utan kompromisser: varje nytt foto kan bli ditt bästa någonsin


Nikon DL24-85 f/1.8-2.8
Det ljusstarka zoomobjektivet NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 är mycket flexibelt, och läget Supermakro gör närbilderna detaljrika. Kameran har också en lutningsbar OLED-pekskärm med 1 037 000 punkter och uppfällbar blixt. Objektivhuset har en anpassningsbar inställningsring och en zoomring. Finns i silver och svart.

Rekommenderat pris är 6890 kronor och säljstart i juni.

 

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8
Med ett imponerande ljusstarkt objektiv på f/1,8 vid 18 mm har den här DL-kameran från Nikon det ljusstarkaste ultravidvinkelobjektivet som Nikon någonsin har tillverkat. Objektivet är försett med Nikons hyllade Nano Crystal Coat reducerar ghost-effekter och linsöverstrålning avsevärt. Kameran har en lutningsbar OLED-pekskärm med 1 037 000 punkter och Perspektivkontroll i kameran. Finns i klassiskt svart.

Rekommenderat pris är 8590 kronor och säljstart i juni.

 

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – rejäl räckvidd och enastående bildkvalitet
NIKKOR-objektivet med 21× zoom, hög prestanda och SPORT (VR)-läge gör att den här DL-kameran från Nikon är en dröm för fotografer med öga för action. Kameran har även en inbyggd elektronisk OLED-sökare med 2 359 000 punkter och en vinklingsbar högupplöst OLED-pekskärm. Finns i klassiskt svart.

Rekommenderat pris är 9390 kronor och säljstart i juni.

 

 

SnapBridge: håll din Nikon DL ansluten till din smarta enhet
Alla kameror i Nikons nya DL-serie är helt kompatibla med SnapBridge. Med hjälp av Bluetooth®* lågenergiteknik upprätthåller Snapbridge en konstant anslutning mellan kameran och en smartphone eller surfplatta. Fotografen kan synka foton till en smart enhet under fotograferingen och dela bilder av Nikon-kvalitet på ett ögonblick. SnapBridge kan också användas för att styra viktiga kamerafunktioner via den smarta enheten, se till att kameran alltid är uppdaterad och mer.

 



2016-02-23
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt