Casio Presenterar en ny sorts kamera med en ny sorts design

Casio Presenterar en ny sorts kamera med en ny sorts design

Tänk sen att allt fint material som skapas med denna kamera lätt via en enkel programvara på en gång kan delas till dina vänner runt om i världen. Lägg även på en design på kameran som är skapad för att underlätta fotografering och filmning. Då får du en helt ny sorts kamera. Casio har valt att kalla den för EX-TR100 och snart är den här.

Kamerans design är gjord för att underlätta för fotografen. EX-TR100 har en stor 3,0 tums vridbar Super Clear LCD med touch screen-funktion. Runt om skärmen sitter en ram som kan fällas ut, vridas och vinklas åt alla möjliga håll och kanter. Användaren kan lätt få ett bra och stadigt grepp om kameran. Med hjälp av ramen kan kameran även friställas på ett bord, en klippa, hängandes på en spik eller en gren eller fastklämd i en skjortficka. När kameran friställs kan en tidsinställd självutlösare användas men även en utlösare som reagerar på rörelse. Vinka till kameran och utlösaren går av. Detta tillsammans med en 21 mm vidvinkel ger bra förutsättningar för fina gruppbilder men även för snygga självporträtt.

Tack vare den inbyggda processorn - EXILIM Engine HS kan EX-TR100 ta vackra HDR-bilder, konstnärliga HDR Art-bilder, Panoramabilder, Premium Auto-bilder, filma i Full HD (H.264 format) och filma i Slow Motion. EX-TR100 har en 12.1 megapixel bakgrundsbelyst CMOS-sensor som flitigt reducerar bruset i bilder som är tagna under sämre ljusförhållanden. För säkra bilder kan kamerans förbättrade Auto Premium-funktion aktiveras. Kameran väljer själv rätt inställningar för det aktuella motivet och de rådande ljusförhållanden. För att dela materialet markeras det som skall delas redan i kameran. Sen kopplas den till en dator och med hjälp av medföljande mjukvara kan sen bilder och filmer laddas upp till webbalbum, videosajter och sociala nätverk.

  • 21 mm vidvinkel för bra gruppbilder
  • 12.1 megapixel bakgrundsbelyst CMOS-sensor. Ger mindre brus i bilderna.
  • EXILIM ENGINE HS (High Speed)
  • Film i Full HD (H.264 format)
  • Film i Slow Motion (240 fps)
  • Premium Auto – automatiska inställningar för olika fotograferingsförhållanden
  • Vridbar 3.0 tums Super Clear LCD (460 000 pixlar). Touch-funktion för navigering i kameran via ett enkelt och överskådligt gränssnitt.
  • Multi Frame SR Zoom – 2X zoomen med bibehållen kvalitet.
  • Panoramafunktion
  • HDR och HDR Art Kameran förväntas dyka upp i mars Läs mer på www.exilim.se


2011-01-07
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt