Perfektion i kompaktformat

 


Kowas dröm var att skapa en superkompakt tubkikare som trots storleken skulle matcha de allra bästa tuberna på marknaden.


Nu har man gjort precis det och lanserar TSN-553 Prominar, en otroligt liten tubkikare med glaslinser av ren flourite. Flourite-glasets unika egenskaper gör att TSN-553 är en fröjd att titta i trots storleken. Att den är enklare att bära med sig är ingen överdrift.


Imponerande prestanda
Det är svårt att beskriva nya Kowa TSN-553 Prominar i ord, man behöver titta i den för att verkligen förstå vilket litet mirakel det handlar om. Flouriteglaset ger oöverträffad prestanda och gör skådandet bekvämt både med och utan glasögon.


Den är vattentät och fylld med torr nitrogengas (IPX7) vilket ger ett övertryck i tuben som i sin tur förhindrar uppkomst av kondens eller imma mellan linserna.


Tuben levereras med ett 15-45x okular som väl matchar kvalitén på tuben.


Frontlinserna är behandlade med KR-coating, ett ytskikt som är vatten, fett och smutsavvisande. Ytbehandlingen gör det enkelt att hålla linserna rena.


”Den här tuben vänder upp och ner på allt”, säger Hasse Bergquist, Product Manager hos Focus Nordic AB, ”Kowa har som vanligt valt det bästa i materialväg både optiskt, mekaniskt och designmässigt. Detta är verkligen en milstolpe för utvecklingen av tubkikare. Har svårt att tänka mig en enda fågelskådare som inte vill ha en TSN-553”.


Smartphone-anpassad
Med Kowas Smartphone adapters kan många populära mobiltelefoner enkelt anslutas på tubkikaren och förvandla tuben till ett teleobjektiv med häpnadsväckande teleeffekt. Vidare finns en app för iPhone som ger utökade möjligheter vi fotografering genom tubkikaren.

 Specifikationer Kowa TSN-553 Prominar

Diameter frontlins: 55 mm
Linsmaterial: Rent flouriteglas
Material i huset: Polykarbonat
Vattentät: Ja, IPX7
Antireflexbehandling: Multi coating
Förstoring: 15-45x
Närgräns: 3 meter
Synfält på 1000 meter: 44–23 meter
Längd: 271 mm
Vikt: 810 gram

 

För de som känner att TSN-553 är ”onödigt” bra
Även om TSN-553 förmodligen är mer prisvärd än någon annan tubkikare, så finns det många som söker en liten tub i ett lägre pris-segment. För dem lanserar Kowa nu samtidigt en enklare tub, TSN-501. En tubkikare som faktiskt är ännu mindre och ett fullgott alternativ för många. Den har inte flourite-glas och har något mindre frontlins. Den optiska skillnaden mot TSN-553 är påtaglig, men det är fortfarande en kvalitéts-tub och priset är riktigt angenämt. Levereras med zoomokular 20-40X.

 

Specifikationer Kowa TSN-501

Diameter frontlins: 50 mm
Linsmaterial: Standard glas
Material i huset: Polykarbonat
Vattentät: Ja, IPX6
Antireflexbehandling: Multi coating
Förstoring: 20-40x
Närgräns: 2,5 meter
Synfält på 1000 meter: 40–28 meter
Längd: 239 mm
Vikt: 400 gram


Pris och leverans

 

De nya tuberna finns för leverans under augusti, och kommer att kosta:

Kowa TSN-553 Prominar, Ca-pris: 19,449: - inkl. moms.

Kowa TSN-501, Ca-pris: 3,225: - inkl. moms.2017-07-07
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt