Tamron

Objektivtillverkaren Tamron fyller 60 år


Tamron, en japansk objektivtillverkare som gjort sig känd för sin banbrytande teknik och ständiga tekniska landvinningar, fyller sextio år i år. Företagets produkter är resultatet av en målmedveten jakt på allt bättre optiska prestanda, där man genom åren har avsatt betydande resurser till forskning och utveckling samt till förbättrad effektivitet och precision i tillverkningsprocesserna.
 

Ett viktigt skäl till Tamrons långvariga ledarskap ligger i ständigt förbättring av företagets kärnteknik, vilken har applicerats över hela spannet av produkter för konsumentmarknaden och industriella tillämpningar.
 

Sedan sin etablering 1950 har Tamron lanserat ett antal framstående produkter som högkvalitativa utbytbara objektiv för digitala SLR-kameror, avancerade objektiv för video- och digitalkameror, mobiltelefoner och CCTV. Tamrons utbytbara objektiv för digitala SLR-kameror uppskattas av fotografer världen över för sina ledande optiska egenskaper, kompakta design och enkla användning.
 

För närvarande är Tamron i färd med att utveckla en rad nya produkter för att möta nya framväxande fotografiska behov, som kameraobjektiv inbyggda i fordon och infraröda optiska produkter. Allt i linje med företagets slogan: "Tamron - New Eyes for Industry."
 

Om Tamron

Tamron Co., Ltd. är en japansk tillverkare av fotografiska objektiv, optiska komponenter och industriell optik. Sony är en betydande aktieägare i företaget, och de båda företagen har gemensamt utvecklat en rad Sony-objektiv för Sonys digitala SLR-kameror.
Tamron grundades den 1 november 1950 och har idag runt 5 000 medarbetare.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt